ONI SU DOKAZ DA PRAVA LJUBAV ZAISTA POSTOJI Priča o paru koja je raznježila svijet dobila TUŽAN KRAJ

Slika djeda Stefana Bocinija (81) kako svira harmoniku pod prozorom bolničke sobe u kojoj je ležala njegova supruga Karla Saki obišla je svijet i rastužila mnoge.

FOTO: FACEBOOK/VALERIO MARANGON / SCREENSHOT

Danima su korisnici društvenih mreža hvalili ovaj gest i pričali o njegovoj ljubavi i požrtvovanosti. Nažalost, čitava priča nije dobila srećan kraj.

Saki je prije nekoliko dana otpuštena iz bolnice kod Pijaćence, ali kako Bi-Bi-Si javlja, preminula je u svom domu.

Iako nije bila zaražena korona virusom, njen suprug nije mogao da je posjeti dok je bila na liječenju u bolnici, zbog zabrane koja je na snazi.

Gradonačelnica Pijaćence Patricija Barbijeri rekla je da je korona virus “prekinuo njihov zagrljaj”.

– U toj serenadi smo prepoznali ljubav, u jednostavnosti i neposrednosti njenog univerzalnog jezika – odala je počast gradonačelnica Bocinijevom gestu, na Fejsbuku.

Radnici bolnice i stanovnici mjesta Kastel San Đovanija gledali su dok je Bocini, inače bivši pripadnik planinske jedinice italijanskih oružanih snaga, sjedio na stolici ispod prozora bolničke sobe svoje supruge i svirao harmoniku. Dok je svirao, Bocini je na glavi nosio svoju specijalnu vojnu kapu.

Među pjesmama koje je odsvirao svojoj supruzi našla se i “Speniš ajs” Fredija Kvina (instrumentalnu verziju pjesme, originalnu verziju naslovljenu “Mjesec iznad Napulja”, 1965. godine napisao je njemački kompozitor Bert Kaempfert).

Bocinijev sin Stefano rekao je za Bi-Bi-Si da je njegov otac zamolio bolnicu da mu dozvoli da odsvira nekoliko pjesama kako bi svojoj supruzi priuštio “pet minuta sreće”.

– Bio je sunčan dan. Volio bih da sam mogao čitav dan da sviram – rekao je Bocini za lokalne novine.

Supružnici su bili u braku 47 godina, a Stefano je Karli slao poljupce dok je ona sa prozora svoje sobe slušala njegovu pjesmu. Bocini je nedavno za lokalne novine rekao da redovno svira harmoniku i da nastupa na lokalnim festivalima i u domovima za starije i nemoćne. Dodao je da su svi gosti na njegovom vjenčanju tražili da svira, ali se on pravio da ga boli ruka kako bi mogao da pleše sa svojom suprugom.

Pandemija korona virusa snažno je pogodila sjevernu Italiju, ali poštedila je ovu regiju i mjesto Kastel San Đovani, prenosi Blic.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram