Connect with us

Zenica

Olujno nevrijeme u Zenici: Porušena stabla, grmljavina i grad

Published

on

– Prema informacijama iz MUP-a ZDK, povrijeđenih nije bilo

Jako olujno nevrijeme praćeno kišom, jakim olujnim vjetrom, grmljavinom i gradom pogodilo je Zenicu u nedjelju nešto iza 12 sati. U nevremenu je na nekoliko vozila pričinjena manja materijalna šteta, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema informacijama iz MUP-a ZDK, povrijeđenih nije bilo.

„U Sarajevskoj ulici je jedno stablo palo na kolovoz na Glavnoj gradskoj magistrali, intervenisali su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice i sada je ta dionica prohodna te nije bilo materijalne štete. U ulici Armije Bosne i Hercegovine na broju 2, pala je fasada sa zgrade i oštećeno je jedno vozilo. U Crkvicama na jednom vozilu pričinjena je materijalna šteta u vidu razbijenog prednjeg stakla. To su trenutne informacije ali znamo da nema povrijeđenih“, rekao je uposlenik dežurnog centra MUP-a ZDK.

Nevrijeme je oborilo i nekoliko stabala, u naselju Mokušnice, te na dionici Glavne gradske magistrale u Zenici, na potezu od kapije Kazneno-popravnog zavoda, zbog čega je na ovoj dionici bio obustavljen saobraćaj. Saobraćaj je mjestimično bio otežan i u brojnim naseljima zbog velike količine vode.

Izvor: Anadolija

Popularno