Početna Vijesti Bosna i Hercegovina OdRaz ugašen jer je izgubio povjerenje međunarodnih finansijskih institucija

OdRaz ugašen jer je izgubio povjerenje međunarodnih finansijskih institucija

Comments Off on OdRaz ugašen jer je izgubio povjerenje međunarodnih finansijskih institucija
0

Zamjenica premijera i ministrica finansija Jelka Milićević kazala je kako je aktuelna Federalna vlada pokušala učiniti sve ne bi li Fondacija za održivi razvoj (OdRaz) nastavila s radom, ali u tome nije uspjela.
“Prije nas nastali su određeni problemi i fondacija se suočila s nepovjerenjem međunarodnih finansijskih institucija. Stoga je bilo neizvedivo implementirati bilo kakve projekte preko OdRaza. Mi smo se u Vladi uistinu trudili protekle dvije godine da osiguramo uvjete da ona nastavi s radom. Nažalost, nismo imali rezultata i jedino što je bilo pošten je da pokrenemo postupak gašenja Fondacije OdRaz”, kazala je na konferenciji za novinare ministrica Milićević, nakon sjednice Vlade FBiH u Mostaru.

Po njenim riječima, Vlada Federacije BiH izmirila je sve obaveze OdRaza, i prema djelatnicima, i prema dobavljačima, a radilo se o cifri od oko 800 000 maraka.

Što se tiče odgovornosti za situaciju u OdRazu, Milićević je kazala kako je eventualna odgovornost na prošloj vladi u čijem mandatu su i nastali problemi, dodavši kako je to posao za pravosudne organe i oni će dati konačnu ocjenu.
(Vijesti.ba / FENA)

Komentari su zatvoreni

Preporučujemo

Prihvaćena tri predložena zakona koja se odnose na boračku populaciju

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas su na sjedni…