Odobreno 195.000 KM: Srpska za oboljele od kovida nabavlja lijek Tocilizumab

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Srpske usvojio je Informaciju o obezbjeđivanju finansijskih sredstava za nabavku lijeka Actemra (Tocilizumab), odnosno koncentrata za rastvor za infuziju za liječenje oboljelih od kovida 19 u Republici Srpskoj.

FOTO: VLADA RS

Odobrava se isplata novčanih sredstava u iznosu od 195.000 KM, u što je uračunat PDV, za nabavku lijeka Actemra (Tocilizumab). Riječ je o koncentratu za rastvor za infuziju za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra RS i bolnica u Srpskoj – saopšteno je nakon današnje sjednice Kompenzacionog fonda.

Zadužuje se Univerzitetski klinički centar RS da sprovede postupak javne nabavke i uvoza pomenutog lijeka u bočicama, a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

– Za potrebe UKC RS, riječ je o 100 bočica lijeka Actemra (Tocilizumab) u dozi od 200 miligrama i 100 bočica ovog lijeka u dozi od 400 miligrama, a za sve ostale bolnice, prema njihovim potrebama, 100 bočica lijeka Actemra (Tocilizumab) u dozi od 200 miligrama i 100 bočica ovog lijeka u dozi od 400 miligrama. Za realizaciju ovog Zaključka zadužuje se Univerzitetski klinički centar RS i  Kompenzacioni fond RS – navodi se u saopštenju.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram