Odbijena “Pavgordova” ponuda za “Šećeranu”

BIJELJANA – Ponuda “Pavgorda” iz Foče da kupi bijeljinsku “Šećeranu” za pet miliona maraka nije dobila podršku Skupštine povjerilaca, javlja dopisnik portala CAPITAL.

FOTO: capital.ba

Skupština povjerilaca održava se danas u Okružnom privrednom sudu Bijeljina kako bi se izjasnila o daljoj sudbini “Šećerane”.


Za ponudu “Pavgorda” glasalo je 24,2 odsto prisutnih članova Skupštine povjerilaca, 12 odsto je bilo protiv, a 63,45 odsto je bilo uzdržano.


Predloženo je da se da rok od 20 dana kako bi se sa predstavnicima “Pavgorda” i sa bankarom iz Kine, srpskog porijekla, Draganom Guru Đuraginom razgovaralo o njihovim ponudama za kupovinu “Šećerane”. O tom prijedlogu Skupština treba da se izjasni.


Sjednica Skupštine povjerilaca protiče u iznošenju oprečnih stavova i svađama, a više povjerilaca je ponudu “Pavgorda” ocijenilo podcjenjivačkom.


Portal CAPITAL objavio je da je „Pavgord“ ponudio pet miliona maraka za kupovinu „Šećerane“, kao i da je bankar iz Kine Dragan Guru Đuragin spreman je da imovinu Fabrike šećera plati sedam miliona KM.


Odbor povjerilaca zaključio je ranije da se, ako Skupština ne prihvati nijednu od dvije ponude, ide u prodaju imovine “Šećerane”, za šta su predložena četiri načina, o čemu smo pisali u tekstu “U petak odluka o sudbini „Šećerane“”.


„Fabrika šećera“ u stečaju je od 2015. godine, a njena imovina nuđena je više puta na prodaju po početnoj cijeni od 10 miliona KM. Stizale su ponude iz Turske, Vijetnama, SAD, Srbije i BiH, ali nijedna još nije realizovana.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram