Connect with us

Bosna i Hercegovina

Od ”Binga” nije ostalo ništa , zbog plinskih boca uviđaj još nije počeo

Published

on

MOSTAR – Policija još nije počela uviđaj nakon što je u Mostaru izgorio Tržni centar “Bingo”, jer vatra još tinja, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Marić je naglasio da informacije sa terena govore da je objekat u potpunosti uništen, ali da se o šteti i bilo čemu drugom ne može govoriti dok ne bude obavljen uviđaj.

“Kad sve službe završe posao, mi ćemo početi uviđaj. Nisu se stekli uslovi za uviđaj, jer požar još tinja”, naveo je Marić.

Vatrogasci upozoravaju na plinske boce u objektu koje još predstavljaju prijetnju.

Na licu mjesta još su prisutni vatrogasci i policija, a prizori su sablasni.

Tržni centar “Bingo” u Mostaru potpuno je izgorio u sinošnjem požaru koji je izbio oko 20.00 časova. Zbog požara grad je cijelu noć bio u dimu.

Iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar kažu je požar bio aktivan od 20.10 do 23.20 časa.

“Požar je lokalizovan oko 23.20 časova velikom zaslugom pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar, koji su na požarište izašli sa svim raspoloživim sredstvima, osam vozila i 19 vatrogasaca. Tržni centar izgorio je do temelja. Nema povrijeđenih”, saopšteno je iz Provesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

Još nema zvaničnih infomacija o uzroku požara.

Tržni centar “Bingo” u Mostaru bio je jedan od najvećih u BiH. Prostirao se na oko 2.500 metara kvadratnih, a u njemu je bilo zaposleno oko 100 radnika.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o šteti od od više desetina miliona maraca.

(Srna)

Popularno