Connect with us

Muzika

Numera bh. muzičara se sluša u Brazilu

Published

on

Talentovani pjevač i tekstopisac Dženan Jahić, čije kompozicije pjevaju velika imena regionalne muzičke scene kao što su Halid Bešlić i Jasna Gospić, našao se na listi Internacionalog takmičenja od strane brazilskog žirija, koji bira najbolje pjesme iz svih država svijeta.

“Radi se o Internacionalnom takmičenju i prosto mi je nevjerovatno da neko iz Brazila prati moj rad. Ipak svijet je sada ‘globalno selo’, tako da vaš rad može vidjeti i prepoznati bilo ko. Moja muzika je latino, ima taj miris i pravac, te zasigurno da se izdvaja u moru sličnih disko pop folk pjesama u našem regionu”, naglasio je Jahić.

Mladi bh. muzičar se na ovom takmičenju predstavlja svojom autorskom pjesmom “Miramar”, koja po njegovi riječima nosi jedan poseban duh.

“Pjesma ‘Miramar’ u prevodu znači pogled na more. Zaista skoro da nema države u kojoj nema neki hotel ili pansion Miramar, a pogotovo u priobalnim gradovima. Kada sam otišao na Kubu prošlog februara da snimam spotove posjetio sam jedan dio Havane koji se zove Miramar. A inicijalna ideja mi se stvorila kada sam slučajno prebirao knjige u kući i naišao na knjigu koju sam pročitao još u srednjoj školi. Jednostavno mi se svidjela ta sintagma ‘Pansion Miramar’. Zvučno mi je i posebno i nekako sjetno, puno prošlih i budućih sjećanja”, istakao je Jahić.

Na ovom Internacionalnom takmičenju u Brazilu našla su se i neka od najvećih imena svjetske muzičke scene kao što su Šakira, Daddy Yankee i mnogi drugi.

“Meni mnogo znači kada vidim da neko prati moj rad. Najdraže mi je kada čujem iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije pohvale kako je moja muzika orginalna i posebna. Možda ona nije dostigla još toliki publicitet, ali dobar rad će kad-tad dobiti svoje pravo priznanje. Bitno mi je njegovati publiku koju već imam”, istakao je Jahić.

Osim aktivnog rada na stvaranju autorskih numera za sebe, ovaj mladi umjetnik radi i na pjesmama poznatih imena domaće i regionalne scene. Osim muzike i plesa, Jahić je započeo i specijalizaciju iz ortopedije.

“Trenutno pravim pjesme za novi album Halida Bešlića. Također komponujem i pišem tekstove i za druge izvođače. Što se tiče objave mojih novih pjesama, to će malo pričekati jer trenutno imam dosta obaveza i na klinici, jer sam počeo specijalizaciju iz ortopedije na Klinici za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo”, naglasio je Jahić.

Popularno