Početna Vijesti Bosna i Hercegovina Novi Grad primjer zajedničkog života i svijetlije budućnosti

Novi Grad primjer zajedničkog života i svijetlije budućnosti

0
0
Novi Grad, nekadašnji Bosanski Novi, primjer je dobro organizirane općine čije su aktivnosti usmjerene na povratak i zajedničku budućnost, konstatirano je tokom današnjeg susreta potpredsjednice Federacije Bosne i Hercegovine Melike Mahmutbegović s načelnikom Novog Grada Miroslavom Drljačom.

Poručeno je da ova općina može biti primjer drugim općinama u cijelog BiH.

Mahmutbegović je kazala je Novi Grad dokaz da se samo timskim radom i saradnjom može napredovati i ići ka boljoj budućnosti.

Istakla je da je u posjetu toj općini došla da se informira o položaju povratnika, kao što to radi obilaskom i drugih bosanskohercegovačkih gradova i općina, i generalno o stanju u ovoj lokalnoj zajednici.

– Svakom manjinskom narodu je teško, ali raduje činjenica da imaju podršku i da se mogu nadati boljoj budućnosti – poručila je Mahmutbegović te dodala da po cijeloj BiH obilazi povratnike, Bošnjake, Srbe i Hrvate, gdje god su u manjini.

Načelnik Drljača naglasio je da su dobri politički odnosi u Novom Gradu napravili ambijent u kojem svi narodi žive zajedno i grade svijetliju budućnost.

Na tom putu, dodao je, prepreka je nerazvijena privreda i odlazak mladih ljudi koji ”gube strpljenje”.

– Zadovoljni smo političkom i sigurnosnom situacijom, ali to nije dovoljno da napravimo dobar ambijent da zadržimo ljude – rekao je Drljača.

Istakao je da kroz industrijske zone nastoje privući investitore i stvoriti nova radna mjesta, ali da oni koji su do sada ponudili saradnju nisu ispunili obećanja.

Potpredsjednica Mahmutbegović položila je cvijeće i odala počast šehidima na centralnom šehidskom spomen-obilježju u Blagaju.

Ranije je posjetila Prijedor gdje je također informirana o položaju povratnika i o stanju u toj općini.

Iz tog grada sa sastanaka s gradonačelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem i glavnim imamom Huseinom Velićem je poručeno da zajednički angažman na budućnosti razumijevanja i uvažavanja nema alternativu.

(Vijesti.ba / FENA)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preporučujemo

Voz od Sarajeva do Mostara kasnio više od sat vremena

Voz koji prometuje od Sarajeva do Mostara, večeras je kasnio više od sat vremena, od bh pr…