Novi Audi Q2 iznenadiće mnoge

Njemačka kompanija Audi predstavila je svoj najmanji SUV Q2, u svojoj već dobro poznatoj gami, a prototip je prvi put viđen na testiranju.

FOTO: Printscreen:Youtube


Iako se čini da lagana maskirna maska modela otkriva da će promjene dizajna biti suptilne, možemo vidjeti redizajnirane branike sa prednje i zadnje strane i novi dizajn prednje svjetlosne grupe, pri čemu će LED svetla vjerovatno biti standardna.


Očekujte i osveženu paletu boja i nove dizajne aluminijumski felni. Još nije jasno koliko kolike će biti promjene u unutrašnjosti. Audi je svoje vrhunske modele prebacio u novi dizajn enterijera fokusiran oko klimatskih sistema i sistema za zabavu sa dva ekrana.


Novi Q2 će, kao i njegov "rođak" audi A4, vjerovatno imati multimedijali ekran na vrhu središnje konzole, ali će ekran biti širi, i najnovije grafičke i softverske karakteristike.


Tu je i ažurirani ekran digitalnog instrumenta Virtual Cockpit.


Audi će gotovo sigurno u Q2 uvesti 48V hibridne motore namenjene poboljšanju efikasnosti. Kao i kod drugih modela kompanije iz Ingolštata, očekujte da će ovi agregati biti dostupni samo u snažnijim verzijama.


SQ2 verzija bi takođe mogla da se pojavi, dok bi hibridna varijanta takođe mogla da bude predstavljena kasnije.


Očekujte da će novi Q2 biti zvanično predstavljen u drugoj polovini 2020. godine i da će biti u prodaji krajem godine ili početkom 2021. godine.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram