NISU SAMO DLANOVI U PITANJU! Znate li šta znači kada zasvrbi lakat, prsti ili tabani? Stižu lepe vesti, novac ili putovanje!

Koliko ste puta kada vas zasvrbi dlan dobro razmislili da li je u pitanju levi ili desni, jer nije svejedno da li će novac stići ili otići? S tim narodnim verovanjem su svi upoznati, ali da li ste znali i za ova?

Dobro znamo da, kada nas zasvrbi desni dlan - znači da je vreme da nešto platimo. S druge strane, kada zasvrbi levi dlan, retko ko se ne obraduje jer je to vesnik skorog priliva para. Malo slabije poznato verovanje, a vezano za svrab dlanova, glasi da, kada već dobijete novac u taj levi dlan, njime obavezno protrljate kosu i kažete "koliko dlaka, toliko para".

Uz to, kada smo već kod novca, verovanje kaže da, ukoliko jedete mrvice sa stola, imaćete ga napretek.

Nego, vratimo se na svrabove - jer se to dešava i tabanima. A kada oni zasvrbe, vreme vam je da pakujete kofere - ali samo ako svrbi levi taban. Ako je u pitanju desni, slobodno se opustite, ne idete nigde.

Lakat retko zasvrbi, ali kada se to desi, nosi i poruku, pa svrab u levom laktu znači da vas čekaju lepe vesti, a suprotno važi za desni.

Kada nos svrbi, to znamo svi, biće ljutnje, a ako vam igra oko, znači da će biti i suza.

Ako vam se dogodi da se ugrizete za jezik, znači da vas je neko opasno lagao u vezi nečega.

Verujete li vi u ovakva predskazanja?

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram