Connect with us

Regija

“Niš u velikoj Albaniji? Pozivaju na treći balkanski rat”

Published

on

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da Jonuz Musliju izjavama poziva na treći balkanski rat.

Osim toga, Vulin je naveo i da predsednik Nacionalnog saveta poziva na rušenje ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta Srbije.

Vulin je u Bujanovcu rekao da Musliju tom izjavom poziva na rat i na otcepljenje dela teritorije Srbije.

– Njegova izjava je jasan napad na ustavni poredak i teritorijalni integritet Republike Srbije. Ovo treba da komentarišu nadležni državni organi i on bi za ovo morao da odgovara. Ovo nije neka politička izjava niti lični stav već poziv na rušenje ustavnog poretka i ugrožavanje teritorijalnog integriteta Srbije. Ovo je nastavak onoga što je učinio Edi Rama, što je nastavio Hašim Tači, to je poziv na treći balkanski rat za stvaranje velike Albanije –  izjavio je Vulin novinarima.

On je pozvao Evropsku uniju i NATO da reaguju i kazne Edija Ramu što pokušava da izazove balkanski rat.

– Onaj ko misli da će se rat voditi samo na teritoriji Srbije, zaboravlja da se Velika Albanija proteže i na Makedoniju i na Grčku i na Crnu Goru. Nikada se nijedan balkanski rat nije vodio na teritoriji samo jedne zemlje i zato NATO treba da obuzda svoju članicu Albaniju – naglasio je Vulin.

Vulin je kazao da Srbija želi mir i stabilnost u regionu i da ne želi da ratuje.

– Mi nemamo nijednu dečju glavu za bacanje. Albanija Edija Rame izgleda da ima višak dečijih glava. Izgleda da ima višak glava da baci u nekom besmislenom ratu – ocenio je Vulin.

On je zatražio i od Nacionalnog saveta Albanaca da se izjasne da li je to njihov stav ili samo izjava jednog čoveka.

U poslednja tri dana, najpre premijer Albanije Edi Rama, pa kosovski predsednik Hašim Tači, a potom i šef Nacionalnog veća Albanaca Jonuz Musliju, govorili su o “ujedinjavanju Albanije i Kosova”, dok je Musliju i “pojasnio” da “velika Albanija obuhvata i Niš”, te da to nije cilj.

(Tanjug)

Popularno