NIJEDNO VEČE NIJE PRESKOČENO Aplauz je postao tradicija i zamjena za jedno veliko HVALA

Na današnji dan prije mjesec dana, tri dana nakon proglašenja vanrednog stanja, društvenim mrežama i aplikacijama za slanje poruka počeo je da se širi jedinstven poziv upućen svim građanima Srbije.

FOTO: Biljana Bezbradica/Facebook/Screenshot

– Svi koji se nađu na svojim terasama, balkonima, prozorima večeras u 20 neka zatapšu za naše medicinare. Svake večeri u 20! Pokažimo podršku za one koji ulaze u prve redove za nas – glasio je apel, a cijela Srbija je složno prihvatila.


Građani su pjevali, đuskali, puštali muziku, palili baklje i puštali vatromete, zviždali, uzvikivali i pjevali sa svojih prozora. Nijedno veče nije preskočeno, a podrška je stizala do onih kojima je bila namijenjena pa su im tako medicinari uzvraćali pozdrave porukama ili sirenama kola Hitne pomoći. Svako veče bilo je emotivnije od onog prethodnog, a atmosfera gotovo navijačka.

Slali su zahvalnost i podršku medicinarima, prodavcima, apotekarima, vozačima kamiona, radnicima vodovoda i drugih delatnosti zbog svega što su radili ovih mjesec dana kako bi se građani osjećali sigurno. Tapšalo se i humanitarcima, volonterima, za svaku sašivenu masku i za svaku pruženu pomoć.


Navijaju i dalje za naše heroje.


Aplauz je postao tradicija i zamjena za jedno veliko – hvala! Ako pogledate vidjećete da je kada je sve ovo počelo prije mjesec dana bio potpuni mrak. Padao je snijeg. Od tada su se promijenila godišnja doba, promijenio se čitav svijet, ali april je u Beogradu, ulicama svira Đurđevdan a na horizontu u osam časova sada se i dalje vidi dan. Znak nade na horizontu.


Iako su se mjere pooštravale, zvuk zahvalnosti svako veče je podizao moral naroda i podsjećao da zajedno mogu da pobije ovu novu prijetnju, piše Blic.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram