NESREĆA KOD TESLIĆA Električar preminuo usljed strujnog udara

Policijskoj stanici Teslić, juče iz Doma zdravlja Teslić prijavljeno je da su radnici Službe hitne pomoći ove ustanove, obaviješteni da je u mjestu Gornji Teslić, usljed strujnog udara preminuo M.V. radnik ZP „Elektro Doboj“ RJ Teslić.

FOTO: cafe.ba

Odmah po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Teslić koji su utvrdili da su radnici ZP „Elektro Doboj“ izvodili radove na trafo stanici u mjestu Gornji Teslić, te da je najvjerovatnije usljed  strujnog udara smrtno stradao M.L. radnik pomenutog preduzeća.

– Prilikom uviđaja uz prisustvo Ljekara mrtvozornika, Vještaka elektro struke i Inspektora rada zaštite na radu, utvrdili su da je pomenuta osoba, zajedno sa kolegom vršila ispitivanje i zamjenu ulja na trafo stanici, nakon čega su sišli na zemlju. Nastradala osoba je u komandnom ormaru pustila struju i ustanovila da nema napona, nakon čega se ponovo popela na trafo stanicu, do mjesta gdje se nalaze osigurači, nakon čega se čuo prasak, a potom njegova pad sa na zemlju sa visine od oko pet metara- rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj je naložio da se tijelo pokojnika preveze u prosekturo bolnice „Sveti Apostol Luka“ u Doboju radi vršenja obdukcije.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram