NE RAZUMIJE TAKVE PLANOVE Angela Merkel se protivi otvaranju hotela za vrijeme praznika

Njemački kancelar Angela Merkel protivi se planovima pojedinih pokrajinskih administracija da dozvole otvaranje hotela za porodične posjete tokom božićnih praznika.

FOTO: Srpskainfo/CLEMENS BILAN/EPA

Ona je upozorila da postoji rizik od pogoršanja talasa virusa korona.

Stopa zaraženosti u porastu je u odnosu na isti period prošle sedmice uprkos djelimičnoj blokadi uvedenoj za cijeli novembar radi suzbijanja širenja virusa korona.

Merkelova i premijeri njemačkih pokrajina postigli su prošle sedmice saglasnost o djelimičnom ublažavanju blokade kako bi porodicama bilo omogućena skromnija proslava Božića.

Međutim, tokom video-konferencije rukovodstva Hrišćansko demokratske unije (CDU) Merkelova je istakla da ne razumije planove pojedinih pokrajina na sjeveru i zapadu Njemačke, gdje je manje zaraženih, da dozvole otvaranje hotela kako bi omogućile porodična okupljanja.

Učesnici sastanka su naglasili da je Merkelova smatrala da to predstavlja poseban rizik u većim gradovima i regijama sa višim stopama zaraženih.

Uprkos komentarima Merkelove, lideri pokrajina imaju konačnu riječ o tome šta će se dešavati u njihovim regijama.

Ranije je iz Instituta “Robert Koh” saopšteno da je broj inficiranih virusom korona u Njemačkoj u protekla 24 časa povećan za 11.169, čime je porastao na 1.053.869.

Tokom prethodna 24 časa od kovida 19 umrlo je 125 ljudi.

Od početka pandemije, u Njemačkoj je umrlo 16.248 osoba.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram