„NE MOŽETE OČEKIVATI DA PRIHVATIMO NATO“ Milorad Dodik iz Budimpešte poslao JASNU PORUKU

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Budimpešti na sastanku sa predstavnicima Srba u Mađarskoj da Republika Srpska slijedi Srbiju i da neće pristati na članstvo u NATO.

FOTO: Siniša Pašalić/RAS Srbija

On je istakao daje NATO bombardovanje Srpske i Srbije ostavilo posljedice i ukazao na to da je došlo do povećanja broja malignih bolesti i kod djece, prenosi RTRS. Dodik je podsjetio da je u Banjaluci napravljena roditeljska kuća za boravak djece koja dolaze na liječenje i njihovih roditelja.


– Ne govorimo da treba stvarati neprijateljstvo, ali ne možete očekivati da ja i ljudi prihvatimo NATO – poručio je Dodik.


Ističući da Republika Srpska ima stabilnu vlast, za razliku od ostatka BiH, Dodik je rekao da je Srpska jedina koja može da funkcioniše u BiH i da je samoodrživa. On je istakao dobre veze Srpske sa Rusijom i podsjetio da je Rusija spriječila donošenje rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici u Savjetu bezbjednosti.


– Rusi uvijek pomognu u SB UN, jer visoki predstavnik uvijek u svom izvještaju kao krivce označi Republiku Srpsku i Milorada Dodika. Rusija je član PIK, tijela koje okuplja ambasadore koji su se nametnuli kao mjesto odluka, iako nisu u Dejtonskom sporazumu – dodao je on.


Dodik je predstavnicima Srba rekao i da je Srpska odbila da pravi migracione centre na svojoj teritoriji.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram