Connect with us

Bosna i Hercegovina

NDP traži da čelnici MUP-a RS podnesu ostavke zbog sumnji s ubistvom Dragičevića

Published

on

Narodni demokratski pokret (NDP) poziva na neodložno i hitno javno izjašnjavanje i podnošenje bezuslovnih ostavki visokopozicioniranih funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova kako bi otklonili sve sumnje sa slučaja ubistva Davida Dragičevića i obznanili imena onih koji pomažu u skrivanju ovog zločina. Takvim činom skinuli bi teret i odgovornost koju nose, a time zaštitili dignitet i dostojanstvo svih časnih pripadnika MUP-a RS, navodi se u saopštenju.

“Ćutanje ministra policije Dragana Lukača i otvaranje nekakvih policijskih igara i zabava, dok se građani brutalno prebijaju, ubijaju i nekažnjeno gaze u saobraćaju je čin neodgovornog ponašanja i ignorisanja stvarnih problema”, smatraju u NDP-u.

Zahtijevaju od MUP-a i nadležnog tužilaštva da preduzmu sve mjere i radnje kako bi provjerili navode i optužbe na račun prozvanih lica, pa i samog samog ministra Lukača, direktora Zavoda za sudsku medicinu, vlasnika kuće koja je navodno opljačkana u noći nestanka ubijenog mladića i svim drugim licima povezanim sa insceniranjem lažnog i uvredljivo nelogičnog policijskog uviđaja i obdukcionog nalaza.

“Vaše ćutanje i ignorantski stav ne smije i ne može da vam kupi vrijeme za smišljanje nove obmane javnosti. Bacili ste na koljena institucije  Republike Srpske i jedino što vam je ostalo jeste da ćutite. Čini se da je tako i najbolje, jer sve što kažete, mimo istine, obiće vam se o glavu kao i sramna pres konferencija na kojoj ste teatralno htjeli da, po ko zna koji put, dokažete da ste jači od istine i pravde.Poručujemo vam da niste i da ćete odgovarati za nerad i eventualno saučesništvo u prikrivanju ubistva, kao i dovođenje u zabludu i pokušaj obmane građana i javnosti Republike Srpske”, ističu iz ove stranke.

NDP želi da ohrabri i podrži slobodna okupljanja građana oko roditelja nastradalog mladića sve do dana kada ćete istinu morati predati u ruke naroda, jer ste  očigledno imuni na nju.

“Ukoliko ne možete ili ne smijete ovaj slučaj dovesti do kraja i razotkriti pravu istinu, dajte ostavke već danas i oslobodite institucije političko-tajkunskog pritiska”, poručuju iz NDP-a.

Popularno