Našli smo odgovor na pitanje koje muči planetu!

Kako Kim Kardašijan može da postane advokatica, ako nije završila faks? Bez brige, mi ćemo vam objasniti!

Kim Kardašijan već nekoliko godina se sve više interesuje za politiku i ljudska prava. Nedavno je za "Vog" izjavila da se nada da će u narednih nekoliko godina položiti pravosudni ispit i započeti advokatsku karijeru.

Mnoge je ova njena izjava zbunila, jer je opšte poznato da Kim nije završila ni fakultet. Jeste nekoliko semestara pohađala trogodišnji koledž u Los Anđelesu, ali ga je ubrzo napustila. "Uobičajeni" proces za one koji žele da se bave pravom u Americi je srednja škola, univerzitet, pa tek onda studiranje prava.

Kim živi u Kaliforniji, jednoj od četiri države u SAD-u koje ne zahtevaju diplomu univerziteta kao preduslov za polaganje pravosudnog ispita.

Dakle, starleta koja se proslavila "kućnim videom" samo mora da bude pripravnica u nekoj advokatskoj kompaniji, da bi ispunila uslove za izlazak na ispit.

Nije baš "samo" - Kim mora četiri godine da ima status pripravnice, s tim što nakon godinu dana polaže "probni" ispit, a tek nakon četiri pravi pravosudni, koji će joj omogućiti ulazak u advokatsku komoru.

Dalje, sticanje zvanja advokata na ovaj način košta zainteresovane možda par hiljada dolara, dok odlazak na prvi fakultet, a zatim i pravni posle njega košta polaznike više stotina hiljada dolara. Ulazak u svet advokature na ovaj način moguć je, osim u Kaliforniji, još u Virdžiniji, Vermontu i Vašingtonu.

Pošto je Kim u intervjuu "Vogu" rekla da se nada da će ispit moći da polaže 2022, to znači da status pripravnice ima već godinu dana, samo o tome do sada nije javno govorila.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram