NAJSLAVNIJA BEBA NA SVIJETU Dijete princa Harija i Megan Markl ulazi u istoriju, a OVO su razlozi

Dijete Megan Markl i princa Harija ući će u istoriju, i to iz nekoliko razloga. Osim što će rođenjem postati najslavnija beba na svijetu, dječak ili djevojčica ispisaće nove stranice kraljevske istorije prije nego što nauči govoriti.
Biće to prva kraljevska beba koja će pripadati dvjema rasama. Otac Megan Markl je bijelac, a majka joj je Afroamerikanka, stoga će Britanci dobiti prvu kraljevsku bebu takvog naslijeđa. Iako se pretpostavlja da je kraljica Šarlot u 19. vijeku imala afričko porijeklo, to nikada nije službeno potvrđeno.

Beba će biti prvo kraljevsko dijete sa pravom na američko državljanstvo s obzirom na to da je Megan Markl još, pretpostavlja se, američka državljanka. Ukoliko se Megan ne odrekne američkog državljanstva, moraće nastaviti plaćati porez u SAD, a ista stvar čeka i njenog sina ili kćer.
Iako će biti sedma u redu za krunu, beba neće automatski postati princ ili princeza. Titulu vojvode od Saseksa naslijediće samo prvo muško dijete princa Harija, što znači da će titula izumrijeti ako Megan i Hari ne budu imali mušku djecu.

Dijete će odrasti u rezidenciji “Frogmore Cottage”, gdje niko od kraljevske djece već vijekovima nije odrastao.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram