Najisplativija i najplaćenija filmska zvijezda

LOS ANĐELES, Američka glumica Jennifer Lawrence drugu godinu zaredom proglašena je “najisplativijom filmskom zvijezdom”. Angelina Jolie i Brad Pitt nisu više među prvih deset na tom spisku, na kom je najveći skok napravio zvijezda “Svijeta iz doba jure” Chris Pratt.

Urednici internet stranice za kulturu i zabavu Vulture.com. dvadesetpetogodišnju glumicu, dobitnicu Oskara za film “U dobru i zlu”, u kojoj joj je partner bio Bradley Cooper, i zvijezdu serijala “Igre gladi” smatraju “vodećom glumicom generacije”.

Po časopisu Forbesu, sa zaradom od oko 52 miliona dolara bez poreza u posljednjih dvanaest mjeseci, Lawrence je i najbolje plaćena glumica.

Vulture.com. je izbor napravio uzimajući u obzir faktore poput popularnosti, zastupljenosti imena na Twitteru, ocjena kritičara i broja nominacija za Oskare.

Robert Downey Jr. i Leonardo DiCaprio zauzeli su drugo i treće mjesto, kao i prošle godine. Angelina Jolie je sa šestog mjesta u 2014. pala na 17. mjesto, a njen suprug Brad Pitt s devetog mjesta je pao na 16.

Zvijezda filma “Svijeta iz doba jure” Christ Pratt meteorskom se brzinom popeo za 57 mjesta na 11. poziciju. Glumac, reditelj, producent i Oskarovac Ben Affleck, glumac Joaquin Phoenix i komičarka Amy Schumer, na popisu su najcjenjenijih kada je u pitanju mišljenje kritičara. Index

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram