Najbolji čovjekov prijatelj više nije pas, nego računar

LONDON, Personalni računar zamijenio je porodičnog psa kao najboljeg čovjekovog prijatelja, pokazalo je istraživanje.
‘Samo je pitanje vremena kada će prvi računar dohvatiti vaše papuče’.
Naučnici su otkrili da samo šest odsto Britanaca vjeruje da se “većina ljudi više oslanja na svog psa nego na svoj PC”, a 67 odsto kaže da je suprotno od toga istinito.
Čak je 38 odsto vlasnika pasa priznalo da se više oslanjaju na svoj računar nego na svog psa, iako se 36 odsto njih s time ne slaže.
No, 71 odsto vlasnika pasa u dobi od 18 do 24 godine izjavilo je da se više oslanjaju na svoj računar.
“Ovih dana možete čak svoj računar izvesti za šetnju, pod uslovom da imate laptop ili tablet”, rekao je Pol Alen, urednik časopisa Computeractive, koji je proveo istraživanje u saradnji s britanskim Kraljevskim društvom za zaštitu životinja od okrutnosti.
“Samo je pitanje vremena kada će prvi računar dohvatiti vaše papuče”, rekao je Alen za Daily Mail.
Istraživanje je obuhvatilo 2.000 odraslih Britanaca kako bi se ispitalo koje je promjene moderna tehnologija donijela u današnji način življenja u Velikoj Britaniji.
Otkrili su da su muški vlasnici pasa gotovo dvaput skloniji od žena vlasnica da se radije oslone na svoj računar nego na svog kućnog ljubimca. “Oslone” u smislu da provode više slobodnog vremena uz svoje računar nego uz svog psa, prenose agencije.
Ali, nije sve tako loše za pse.
“Porodični računar je omogućio vlasnicima pasa pristup bogatstvu resursa i informacija koje im mogu pomoći u dugotrajnoj brizi koja je psu potrebna”, rekao je Alen, dodajući da na taj način vlasnici pasa mogu pronaći najboljeg veterinara, najbolje mjesto za šetnju na kojem cijela porodica može uživati i slično. Na taj način “PC postaje najbolji pseći prijatelj”, rekao je Alen za Daily Mail.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram