Connect with us

Gamezone

Najavljen Age of Empires 4, pravi ga vrhunski developer

Published

on

Ono što su mnogi dugo očekivali i priželjkivali, ispunilo se – Age of Empires 4 kuha se u studiju koji je zaslužan za popularne strateške igre.

Nakon godina i godina čekanja, sada je službeno – Age of Empires 4 je najavljen ekskluzivno za PC. Za njegov razvoj zadužen je Relic Entertainment, studio poznat po RTS naslovima kao što su Company of Heroes, Warhammer 40K: Dawn of War, te Homeworld.

Iako osim trailera s kojime je igra najavljena nismo dobili nikakve informacije, pa čak niti okvirni datum izlaska, može se samo pretpostaviti kako ćemo opet vidjeti različita povijesna razdoblja. Kampanje bi tako mogle biti smještene u vrijeme Rimskog carstva, samuraja, konkvistadora, ranih pomorskih bitaka i američke revolucije.

Budući da je ovo ipak povijesna igra, najava četvrtog dijela stiže povodom dvadesete godišnjice od izlaska prvog Age of Empiresa. Upravo taj naslov zaigrat ćemo 19.10. ove godine u obliku Definitive Editiona koji će nas podsjetiti zašto je Age of Empires postao kultni serijal.

Također, najavljene su i Definitive Edition verzije za Age of Empires 2 te 3, iako smo drugi dio već dobili samo kao HD preradu prije četiri godine, no u ovome obliku oba naslova bit će puno više od običnog remastera.

(HCL.hr)

 

Popularno