Nadal ljut na organizatore turnira na Vimbldonu

Rafael Nadal je nezadovoljan činjenicom da su organizatori na Vimbldonu odlučili da nastave da primjenjuju svoj sistem bodovanja po kojem bi on bio treći nosilac na najslavnijem Grend slemu, iako je drugi na ATP listi.

FOTO: pixabay

-Vimbldon je jedini turnir na svijetu koji ovo radi!Naravno da bi bilo bolje da sam drugi nosilac nego treći. Ali, okej, ako misle da treba da budem treći, neka im bude, ima da se borim i pobijedim. Ovo što sam najprije rekao, to je zato što mi se stvarno čini da nije u redu da jedino Vimbldon ovako određuje ko će biti koji nosilac. Da svi grend slem turniri, irade nešto slično, to bi bilo korektnije. Ne radi se sad ovdje samo o mom ličnom slučaju. Mnogo je primjera kada teniseri dobro igraju cijele godine na svim podlogama, ali Vimbldon onda uopšte ne uzme u obzir poziciju na rang listi koju su zaslužili-zaključio je Nadal.


Na sve je reagovao i Novak Đoković.


-Na Vimbldonu rade rangiranje na drugačiji način i to treba poštovati, iako je  iznenađujuće. Rodžer Federer jeste najbolji svih vremena na travnatim terenima, ako iko zaslužuje (napredovanje) to je on, ali čovek koga on preskače na listi nosilaca je – Rafael Nadal. To je iz pomenutog razloga, znam, i jeste malo iznenađujuće, ali to nam je što nam je-rekao je Novak.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram