Connect with us

Sarajevo

Na sarajevskom aeorodromu priveden ruski državljanin

Published

on

SARAJEVO – Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo danas su lišili slobode M. I. (1973.), državljanina Ruske Federacije, jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Moskva raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „zločin povezan sa terorizmom“.

Osoba je stigla na Međunarodni aerodrom Sarajevo ljetom iz Istanbula. Tokom dana M. I. biće predat nadležnom organu, navode iz GP BiH.

Službenici Jedinice granične policije Gradiška lišili su slobode S. C. (1966.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „oštećenje tuđe stvari“. Državljanin Austrije kontroliran je pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prelazu Gradina i predat službenicima Sudske policije Gradiška.

Na MGP Popovi prilikom ulaska u BiH lišen je slobode A. K. (1989.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici zbog krivičnog djela „krađa“. Službenici JGP Bijeljina predali su državljanina BiH i Republike Srbije pripadnicima Sudske policije Bijeljina.

Anadolija

Popularno