Na razmatranju 76 tačaka: Skupština grada Banjaluka zakazana za 26. maj

Iduće redovno zasjedanje Skupštine grada Banjaluka održaće se 26. maja sa početkom u devet časova, odlučeno je na sjednici Kolegijuma gradskog parlamenta.

FOTO: srpskainfo.com

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić je rekao da će se razmatrati 76 tačaka među kojima su brojni regulacioni planovi, izvještaji o radu gradskih preduzeća i ustanova iz prošle godine te njihovi programi za ovu godinu.

– Ti izvještaji ovaj put dolaze sa zakašnjenjem sto je još jedna od posljedica pomjeranja datuma lokalnih izbora – rekao je Ilić.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je rekao da je važno da direktori gradskih  ustanova institucija predstave javnosti svoj rad.

–  Imamo dosta regulcuonih planova i svi oni su usklađeni sa prednacrtom Urbanističkog plana – rekao  je Stanivuković.

Naveo da će se jedna od odluka koju će odbornici razmatrati odnositi na regulisanje   javnog okupljanja građana.

– Tom odlukom treba biti omogućeno protestno okupljanje na skoro svim lokacijama u gradu. Do sada je to bilo moguće samo na Trgu Krajine i parku Mladena Stojanović sada želimo sa to dozvolimo na svim površinama koje ispunjavaju određene uslove, kao što je na primjer plato ispred Narodnog pozorišta Republike Srpske. Biće jedino izuzeti lokacije oko zdravstvenih ustanova, vrtića i slično – rekao je on.  

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram