Na prodaju stan Loren Bekol u Njujorku za 26 miliona dolara

NJUJORK, Raskošni njujorški stan u kom je holivudska ikona Loren Bekol provela više od 50 godina, stavljen je na prodaju za 26 miliona dolara.

Prostrani stan, sa pogledom na Central park, smješten je u čuvenoj zgradi Dakota iz 1884. godine. Ima tri spavaće sobe, biblioteku, ogromnu dnevnu sobu, trpezariju, tri kupatila, nekoliko garderobera, vešernicu i veliku kuhinju.
Bekol, jedna od zvjezda zlatnog doba Holivuda, najpoznatija po filmovima i braku sa Hemfrijem Bogartom, živjela je u tom stanu od 1960-ih do svoje smrti, prošlog avgusta.
Fotografije pokazuju da je glumica, koja je umrla u 89. godini, sačuvala mnoge originalne dijelove stana, kao što su kamini, vrata od mahagonija i pod od skupocjenog, tvrdog drveta.
Dakota, jedna od najznamenitijih stambenih zgrada u Njujorku, bila je tokom godina dom brojnim filmskim i muzičkim zvijezdama, među kojima je i bivši Bitls Džon Lenon koji je ubijen ispred njenog ulaza 1980.
Bekol je decenijama bila jedna od glavnih glumica Holivuda. Slavu je stekla sa 19 godina ulogom u filmu “Imati i nemati” (1944) u kom je igrala uz tada 45-godišnjeg Bogarta, za kog se udala godinu dana kasnije.
U Njujork se preselila nakon Bogartove smrti 1957. U Dakoti je živjela sa svojim drugim mužem Džejsonom Robertsom. Tu je ostala i kada su se razveli 1969. Tanjug

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram