Početna Lifestyle Na poslu vas ne shvaćaju ozbiljno? Možda je ovo razlog!

Na poslu vas ne shvaćaju ozbiljno? Možda je ovo razlog!

Comments Off on Na poslu vas ne shvaćaju ozbiljno? Možda je ovo razlog!
0

Imate osjećaj da vas kolege doživljavaju kao curicu kojoj se baš i ne mogu povjeriti odgovorni zadaci i pitate se zašto? Ne pomaže vaše djetinjastvo odijevanje, a ni neke od ovih stvari…

1. Pričate u umanjenicama. “Zvao te mužić”. “Imam idejicu!”. “Iskrsnuo je problemčić”… Osim toga, poslovne mailove završavate emotikonima. Slatkast govor, kao i dopisivanje, ne priliče se komunikaciji u uredu te zbog njih ostavljate dojam nezrele osobe.

2. Mailovi su vam šlampavi. Pišete nepotpune ili kratke rečenice, zaboravljate slova, zareze, točke, krivo pišete tuđa imena i prezimena… Ili ukratko, ostavljate dojam da ste površni i nemarni.

3. Niste sigurni u svoj rad. Svako malo “žicate” kolege da vam kažu mišljenje u vezi nekog vašeg projekta. Štoviše, svakodnevno ih njima gnjavite, a nije baš da ste jučer došli u ured. Morate izgraditi samopouzdanje i početi stajati iza svojih poslovnih odluka.

4. Kasnite. S rokovima, na poslovne sastanke, s mailovima…Kašnjenje je u poslovnom svijetu nedopustivo, pa makar vas šefica zamolila da joj za deset minuta donesete kavu.

(Cosmopolitan.hr)

Komentari su zatvoreni

Preporučujemo

Pet načina da ubrzate metabolizam

Vježbate i pazite na ishranu, ali vam je sa godinama sve teže da održite idealnu težinu. I…