Na ovaj dan u decembru rastaje se najviše parova

amni i hladni mjeseci poznati su po tome da nam raspoloženje nije baš na zavidnoj visini. To očito djeluje i na veze, jer rezultati različitih Facebook-statistika pokazali su da postoji jedan datum u decembru kad se većina parova rastane.

FOTO: N.N


Pri tome su analizirani statusi Facebook korisnika gdje se navodi prekid veze - i ispalo je da je 11. decembar dan u godini kada se događa najviše prekida veze.


Razlozi za prekid

Pošto se ne radi o reprezentativnoj anketi, ne postoje tačne izjave o razlozima prekida. Međutim, postoje naznake zašto se parovi rastaju u predbožićno vrijeme.


Radi se prvenstveno o vezama koje su već duže vremena nestabilne. Puno ljudi želi nezavisno i bez briga započeti lijepo božićno vrijeme. Ako se nalaze u vezi u kojoj su zapravo nesretni, žele se osloboditi tog “tereta”. Podrška porodice i otklon u predbožićno vrijeme mnoge navodi da počnu razmišljati o tome kako bi bilo lijepo ponovno biti solo te se odluče na prekid - puno češće nego usred ljeta.


Zbog čega je to točno 11. decembar - to se ne može točno objasniti.


Međutim, ne morate se plašiti: statistički gledano, za vrijeme božićnih praznika i oko Badnjaka sve se opet popravi, odnosno u to vrijeme nastaje puno novih veza.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram