Mušić razgovarao Ozkaptanom: S izborima u Mostaru vratila bi se demokracija

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić sastao se sa šefom Ureda OSCE-a u Mostaru Williamom Ozkaptanom.

Kako je priopćeno, tokom sadržajnog sastanka razgovarano je o političkoj, ekonomskoj i socijalnoj situaciji u HNŽ i FBIH, sa posebnim osvrtom na Grad Mostar. Predsjedavajući Mušić je upoznao Ozkaptana kako je SDA opredijeljena da HNŽ bude stabilna županija.

-Naši ministri u Vladi i zastupnici u Skupštini HNŽ čine sve kako bi životni parametri imali pozitivan progres. Sa radošću mogu konstatovati da u svom radu to i uspijevaju. Jasno je da postoje i poteškoće, ali se trudimo da odgovornim radom to prevaziđemo – rekao je Mušić.

Šef Ureda OSCE-a u Mostaru Ozkaptan upoznao je Mušića sa svojim prethodnim djelovanjem u Mostaru koje je u tadašnjem mandatu završeno 2003. godine, prvenstveno u segmentu ujedinjavanja policije HNŽ.

-Mostar je bio sjajno mjesto za život i to ponovo može biti. Uloga međunarodne zajednice se promijenila, ali jako bitno je vratiti ljudima koji ovdje žive nadu u bolju budućnost. Potrebno je održati izbore u Mostaru, naći način da se procesi pomjere u pozitivnom pravcu. Izborima u Mostaru bi se vratila demokracija, mogućnost investicija i i napravila pretpostavka za nove investicije i bolji život građana – naglasio je Ozkaptan.

Mušić i Ozkaptan su razgovarali i o drugim bitnim pitanjima u Mostaru, HNŽ ali i BiH. Od lokalnih tema Muzička škola u Mostaru je označena kao bitan projekt dalje integracije grada, dok je na nivo FBiH i BIH Zakon o igrama na sreću označen kao bitan segment čijim usvajanjem se može unaprijediti kvalitet života svih građana, priopćeno je iz Mušićevog ureda.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram