Connect with us

Hronika

“Mreža” ulovila još 19 osoba, troje izbjeglo hapšenje

Published

on

U nastavku akcije “Mreža 1” u režiji zeničke policije zbog droge i oružja uhapšeno je još 19 osoba, čime se broj privedenih u sklopu te akcije, koja je počela prošlog mjeseca, povećao na ukupno 37 lica.

Češljala je policija ukupno 26 lokacija, te pronašla narkotike, ali i digitalne vage, kao i pribor za upotrebu i pakovanje droge. I to nije sve.

“Osim toga, oduzeti su i mobilni telefoni, dva pištolja, automatska puška i drugi predmeti koji mogu poslužiti u daljem krivičnom postupku”, pojašnjava izvor “Nezavisnih” upućen u detalje ove akcije.

Dobar dio uhapšenih, po nezvaničnim saznanjima, o zakon se ogriješio ranije, što zbog droge, što zbog drugih krivičnih djela.

Spisak uhapšenih, kako saznajemo, trebalo je da bude veći – iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona rekli su da su tri osobe izbjegle hapšenje, te da su za njima raspisane potjernice.

Londža, Crkvice, te Bulevar Kulina bana, samo su neke od lokacija u Zenici gdje su brojni policijski timovi pretresali. Nije bilo ni svanulo, a policijski džipovi i kombi vozila su počeli da kruže gradom. Pred zoru sa jednog polazišta u pretrese i hapšenja u koloni je krenulo oko 20 policijskih automobila.

Iz MUP-a ZDK rekli su da su policajci u proteklom periodu istraživali sa ciljem hapšenja i procesuiranja osoba koje su djelovale organizovano,  a koje sumnjiče za zloupotrebu droge i nedozvoljeno posjedovanje oružja i municije.

“U nastavku akcije ‘Mreža 1’ u srijedu ujutru su policijski timovi započeli istovremene pretrese na 26 lokacija na području Zenice”, kažu iz MUP-a ZDK.

Prisjetimo se, u akciji “Mreža 1” su krajem oktobra pretresene 24 lokacije,  a uhapšeno je 18 osoba zbog droge i nedozvoljenog držanja oružja.

“Pretresima su nađeni marihuana, heroin i kokain, namijenjeni za uličnu prodaju. Pronađen je i pribor za konzumaciju droge, te veći broj digitalnih vaga za precizno mjerenje, kao i razne tablete. Policija je oduzela i pancirni prsluk i ručnu bombu”, naveli su tada iz MUP-a ZDK.

(Nezavisne)

Popularno