Connect with us

Mostar

Mostarski studenti poručili da europske integracije nemaju alternativu

Published

on

U sklopu Debatnog kluba Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, a u organizaciji Unije studenata tog univerziteta i Asocijacije studenata Pravnog fakulteta u četvrtak je u Mostaru održana javna debata na temu “Može li članstvo u Europskoj uniji ubrzati pomirenje u Bosni i Hercegovini?”

Na samom početku, profesori na Pravnom fakultetu doc.dr. Denis Pajić i doc.dr. Emina Hasanagić izrazili su punu podršku radu Debatnog kluba te pohvalili inicijativu studenata da se organizira debata na ovu temu.

Misija djelovanja Debatnog kluba pri Uniji studenata jeste da na mjesečnoj bazi raspravlja o najaktualnijim društvenim pitanjima, s posebnim naglaskom na politiku mladih, smatrajući kako upravo mladi trebaju iznaći adekvatna rješenja za aktualne probleme u našem društvu.

U debati su sudjelovali članovi univerzitetskog Debatnog kluba, a nakon nadasve konstruktivne, argumentirane i zanimljive rasprave i diskusije, studenti su poslali jasnu poruku kako europske integracije nemaju alternativu.

Osim toga, izrazili su nadu kako će BiH u što skorijem razdoblju dobiti kandidatski status, a potom postati i punopravna članica Europske unije, kao europska, moderna i demokratska, ekonomski razvijena i pravna država, navodi se u priopćenju.

 

Popularno