"Molimo se za nju i njeno zdravlje" Marija Kulić potresena na praznik zbog Miljane

Marija Kulić Vaskrs proslavlja u porodičnom domu u Nišu, a podijelila je atmosferu iz svog doma i otkrila kako slavi najradosniji hrišćanski praznik.

FOTO: TVPINK SCREENSHOT

Kako je ispričala, ovo je prva godina da Vaskrs slave sa unukom Željkom.

– Najveći i najradosniji praznik u hrisćanstvu je Vaskrs, dan kada se slavi pobjeda života nad smrću. Na Vaskrs se tradicionalno u svim hrisćanskim domovima, pa i u našem, lome jaja koja simbolišu nov zivot – započela je Marija.

– Moja porodica i ja ćemo najveći praznik dočekati na liturgiji koja počinje u ponoć u Sabornoj crkvi, u Nišu. Po povratku iz crkve, u našoj kući se pali kandilo, čita molitva, a zatim se kucamo ofarbanim jajima. Proslogodišnje jaje, Čuvarkuću, na Vaskrs ću pustiti niz rijeku, da voda odnese sva zla i bolesti. U toku podneva, oko 14.00, slijedi svečani praznični rucak. Na trpezi će se naći sve šta nam je Bog omogućio, a što je po običaju, skoro u svim hrišćanskim domovima – dodala je Marija.

– Vaskrs prvi put dočekujemo sa našim najdražim, medenim, pametnim i nestvarno dobrim unukom Željkom, ali nam Miljana, kao i posljednjih nekoliko godina na ovaj praznik, puno nedostaje. Molimo se u crkvi za nju, za njeno zdravlje i sreću i jedva čekamo da se i ova sezona rijalitija završi, kako bi bila sa nama. Puno nedostaje – ispričala je Marija za Pinkov portal.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram