Connect with us

Bosna i Hercegovina

Mogerini: Zakon o akcizama i ugovor o transportnoj zajednici ključni

Published

on

BRISEL – Visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini poručila je da će proces pristupanja BiH EU zavisiti od brzine sprovođenja reformi u zemlji, te navela da su kada je riječ o Reformskoj agendi ključni usvajanje zakona o akcizama i što skorije potpisivanje ugovora o uspostavljanju transportne zajednice.

Mogerinijeva, koja je u Briselu razgovarala sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, istakla je da je Reformskoj agendi sada potreban novi zamah na nivou BiH, Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH), posebno u FBiH, te da je treba realizovati neprekidno i učinkovito, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

“Sprovođenje preostalih preuzetih obaveza odražava političku volju i odlučnost da zemlja ide naprijed”, napomenula je Mogerinijeva, koja je i potpredsjednik Evropske komisije.

Ona je ponovila snažnu opredijeljenost EU BiH i njenoj perspektivi evropskih integracija, kao što je i iskazano tokom Savjeta o stabilizaciji i pridruživanju 10. jula i Samita o zapadnom Balkanu u Trstu 12. jula.

(Srna)

Popularno