MISTERIJA PORUKE IZ BOCE TRAJALA 20 GODINA U NOVOM SADU: Ljudi, nećete verovati ko je uspeo da je reši

Otkriveno šta se nalazi na tajnovitom papiru!

FOTO: Youtube printscreen/AndreaWorldOfMusic

Novosađanka Lena Stojadinov 20 godina je čuvala pismo koje je njena majka pronašla pored Tise i pokušavala da ga odgonente, i misterija je rešena.

Naime, hodža iz Bosne se javio i dao objašnjenje šta se na papiru nalazi.

- Na papiru je zapis, odnosno neka vrsta skidanja kletve. Kada ti nešto ide po zlu odes kod hodže i on ti nešto zapiše, što kasnije nosiš kao amajliju i onda ti to kao pomogne. Međutim, niko ne zna šta hodža zapiše, osim njega samog.

Kako dalje navodi, postoji i izreka "Ni hodžin ti zapis vise pomoći neće".

- Nije ljubavno pismo, nije formula iz kvantne fizike, nije pesma, pretnja ili šta će se sve već izmisliti. Nekome je verovatno išlo po zlu, otišao kod hodže, ovaj mu zapisao, on se osećao kasnije kao da se izlečio i da mu to donosi sreću - kaže hodža.

Međutim, samo onaj hožda koji je zapisao zna šta tu tačno piše.

- Samo onaj koji je zapisao zna dešifrovati. Pisanje može biti u dva smera - za dobro i loše. Ima ljudi kažu njega ne volim, možeš li ti nešto zapisati da mu se nešto desi. Dolaze tu Srbi, Hrtvati, razni.. Kad ga muka natera, onda idu kod hodže. Prave se i amajlije, pa se to nešto nosi, baci - dodaje hodža.

Na kraju zaključuje da kada hodže pišu loše zapise, obično naglase da se oni stave u flašu ili bocu, kako bi oni duže trajali.

- To niko ne odobrava, nije relijgski. Ako nije u svrhu zdravlja, treba zabraniti. Ima toga u svim religijma - na kraju dodaje hodža.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram