Connect with us

Fudbal

MILOJEVIĆ SKOVAO PLAN ZA PSŽ: Oni su favoriti za osvajanje LŠ, ali ne plašimo se, neće im biti lako s nama!

Published

on

Vladan Milojević, tener Crvene zvezde, pred duel sa Pari Sen Žermenom u sredu (18.55, Arena 1) u drugom kolu Lige šampiona, poručio je da se crveno-beli ne plaše, iako su “sveci” favoriti ne samo u grupi nego i za osvajanje Lige šampiona

 Igramo protiv rivala o cijem kvalitetu nije potrebno trošiti reči. Favoriti su, ne samo u našoj grupi, nego i za osvajanje Lige šampiona. Mi smo želeli da igramo ovo takmičenje, u uzlaznoj smo putanji u Evropi od prošle sezone. Zadovoljni smo što smo kao najveći klub s Balkana došli u priliku da igramo s PSŽ. Ne plašimo se nikoga, borićemo se kao i protiv svakoga. Ove utakmice omogućuju nam da rastemo kao ekipa – kazao je Milojević.

Glavna karika PSŽ-a je Brazilac Nejmar, o kome ne treba trošiti reči, kaže trener Zvezde. 

– Svi znamo ko je Nejmar, ali PSŽ je skup sjajnih pojedinaca, ali su fenomenali kao kolektiv. Dobro su vođeni od strane mladog trenera koji je svojim rezultatima pokazao da spada u evropski vrh. Bilo bi pogrešno da ovoj utakmici pristupimo kao borbi protiv samo jednog igrača (Nejmara).

Crveno-beli zbog kazne neće imati podšku navijača u Parizu.

– Iskrivljena je slika o našim navijačima. Nedostajaće nam i ovde i u Liverpulu, a bio bi doživljaj i za ljude iz Pariza da vide kako strastveno bodre naš klub.

Srpski prvak je autsajder u C grupi, ali neće ostalim rivalima biti tako lako sa crveno-belima.

– Nijednoj ekipi neće biti lako s nama. Za nas je svaka utakmica u LŠ neprocenjivo iskustvo. Takođe, ovo je početak povratka Zvezde u evropsku elitu, gde joj je i mesto. Najbliži prolasku dalje iz naše grupe su Liverpul i PSŽ.

Milojević veruje da “svesi” neće ništa menjati u igri, ali da crveno-beli imaju plan kako da odgovore Parižanima. 

– Velike ekipe imaju standardni način igre. Tendencija savremenog fudbala je da se igra brzo i sa jakim presingom. Gospodin Tuhel je to pokušavao u Majncu i Dortmundu. Neće svakako odustati od toga ni sada. Oni nemaju potrebe da se prilagođavaju protivniku. S druge strane, mi imamo plan i pokušaćemo da ga sprovedemo u delo. Kako će to izgledati, videćemo. Nekad vam protivnik ne dozvoli da igrate onako kako ste zamislili.

Protiv “svetaca” će igrati bez Ričmonda Boaćija koji je ostao u Beogradu.

– Što se Boaćija tiče, nismo želeli ništa da rizikujemo, a i moj princip je da igraju samo maksimalno spremni.

Milojević kaže da je teško porediti fudbal iz vremena SFRJ i sada, jer je postao biznis, ali veruje da će Zvezda postati redovan učesnik Lige šampiona.

– U prošlosti nije bilo tolike razlike u budžetima klubova u Evropi. Fudbal je sad postao ozbiljan biznis. Najveći klubovi imaju neverovatne prihode, veće od nekih ozbiljnih kompanija. Neukusno je porediti fudbal iz vremena SFRJ i sad. Međutim, ja verujem u svoj tim, a Zvezda je najveći klub na Balkanu. Pre nekoliko godina nismo dobili licencu za Evropu, a sad smo tu. Verujem da će Zvezda u budućnosti biti redovan učesnik Lige šampiona.

Popularno