MILOJEVIĆ SKOVAO PLAN ZA PSŽ: Oni su favoriti za osvajanje LŠ, ali ne plašimo se, neće im biti lako s nama!

Vladan Milojević, tener Crvene zvezde, pred duel sa Pari Sen Žermenom u sredu (18.55, Arena 1) u drugom kolu Lige šampiona, poručio je da se crveno-beli ne plaše, iako su "sveci" favoriti ne samo u grupi nego i za osvajanje Lige šampiona

- Igramo protiv rivala o cijem kvalitetu nije potrebno trošiti reči. Favoriti su, ne samo u našoj grupi, nego i za osvajanje Lige šampiona. Mi smo želeli da igramo ovo takmičenje, u uzlaznoj smo putanji u Evropi od prošle sezone. Zadovoljni smo što smo kao najveći klub s Balkana došli u priliku da igramo s PSŽ. Ne plašimo se nikoga, borićemo se kao i protiv svakoga. Ove utakmice omogućuju nam da rastemo kao ekipa - kazao je Milojević.

Glavna karika PSŽ-a je Brazilac Nejmar, o kome ne treba trošiti reči, kaže trener Zvezde. 

Svi znamo ko je Nejmar, ali PSŽ je skup sjajnih pojedinaca, ali su fenomenali kao kolektiv. Dobro su vođeni od strane mladog trenera koji je svojim rezultatima pokazao da spada u evropski vrh. Bilo bi pogrešno da ovoj utakmici pristupimo kao borbi protiv samo jednog igrača (Nejmara).

Crveno-beli zbog kazne neće imati podšku navijača u Parizu.

Iskrivljena je slika o našim navijačima. Nedostajaće nam i ovde i u Liverpulu, a bio bi doživljaj i za ljude iz Pariza da vide kako strastveno bodre naš klub.

Srpski prvak je autsajder u C grupi, ali neće ostalim rivalima biti tako lako sa crveno-belima.

Nijednoj ekipi neće biti lako s nama. Za nas je svaka utakmica u LŠ neprocenjivo iskustvo. Takođe, ovo je početak povratka Zvezde u evropsku elitu, gde joj je i mesto. Najbliži prolasku dalje iz naše grupe su Liverpul i PSŽ.

Milojević veruje da "svesi" neće ništa menjati u igri, ali da crveno-beli imaju plan kako da odgovore Parižanima. 

- Velike ekipe imaju standardni način igre. Tendencija savremenog fudbala je da se igra brzo i sa jakim presingom. Gospodin Tuhel je to pokušavao u Majncu i Dortmundu. Neće svakako odustati od toga ni sada. Oni nemaju potrebe da se prilagođavaju protivniku. S druge strane, mi imamo plan i pokušaćemo da ga sprovedemo u delo. Kako će to izgledati, videćemo. Nekad vam protivnik ne dozvoli da igrate onako kako ste zamislili.

Protiv "svetaca" će igrati bez Ričmonda Boaćija koji je ostao u Beogradu.

- Što se Boaćija tiče, nismo želeli ništa da rizikujemo, a i moj princip je da igraju samo maksimalno spremni.

Milojević kaže da je teško porediti fudbal iz vremena SFRJ i sada, jer je postao biznis, ali veruje da će Zvezda postati redovan učesnik Lige šampiona.

- U prošlosti nije bilo tolike razlike u budžetima klubova u Evropi. Fudbal je sad postao ozbiljan biznis. Najveći klubovi imaju neverovatne prihode, veće od nekih ozbiljnih kompanija. Neukusno je porediti fudbal iz vremena SFRJ i sad. Međutim, ja verujem u svoj tim, a Zvezda je najveći klub na Balkanu. Pre nekoliko godina nismo dobili licencu za Evropu, a sad smo tu. Verujem da će Zvezda u budućnosti biti redovan učesnik Lige šampiona.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram