MIĆIĆ PORUČUJE “Epidemiološka situacija stabilna, ali NEMA OPUŠTANJA”

Oboljelih od virusa korona u Bijeljini trenutno nema, ali nema ni opuštanja kada je riječ o uvedenim mjerama, izjavio je gradonačelnii Mićo Mićić.

FOTO: srpskainfo.com

Mićić je podsjetio da su svi, koji su bili pozitivni na virus, dva puta testirani i izliječeni.


– Dom učenika sada je prazan i ostaje kao karantin za, eventualno, novooboljele. Ovo je svakako dobra vijest – istakao je Mićić.


On je dodao da se smanjuje broj lica u samoizolaciji, te da ih je sada 377, a na nalaze u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” čeka njih 20.


Mićić je naveo da je u bolničkom karantinu 12 ljudi i da su negativni na virus, ali imaju simptome i određene tegobe.


– Od 11, koliko je do sada bilo zaraženo, devet je izliječeno, a dva su smrtna ishoda – rekao je Mićić novinarima.


U Bijeljini je do sada testirano 251 lice, a čeka se još jedan nalaz.


V.d. direktora bolnice “Sveti Vračevi” Milica Lovrić navela je da novooboljelih od virusa korona u Bijeljini nema, da je devet izliječenih pacijenata, kao i da su posljednjih sedam dana rađena testiranja i da su svi testovi negativni.

Lovrićeva je rekla da je bijeljinska bolnica u završnoj fazi građevinskih radova za pripremu laboratorije za virusologiju, te da će oni biti okončani polovinom sljedeće sedmice.

– Preduzeli smo i sve poslovove za nabavku propratne medicinske opreme neophodne za laboratoriju za virusologiju. Vrijeme isporuke jeste problem, ali se nadam da ćemo početkom maja imati opremljenu ovu laboratoriju – rekla je Lovrićeva.


Direktor Doma zdravlja Duško Milovanović izrazio je zadovoljstvo stabilnom epidemiološkom situacijom, što potvrđuje da je sve do sada urađeno na suzbijanju virusa bilo dobro i dalo očekivane rezultate.


Gradski štab za vanredne situacije zaključio je da je neophodno obezbijediti sredstva da se mobilna bolnica sa 100 kreveta, za koju je Bijeljina odredila lokaciju na hipodromu, privede namjeni.


Štab za vanredne situacije grada Bijeljine pozvao je građane Bijeljine da imaju strpljenja još neko vrijeme kako se virus ne bi ponovo pojavio.


Upućena je i čestitka građanima za Vaskrs, uz poruku da poštuju mjere i odredbe ponašanja tokom praznika.


Na graničnom prelazu Rača u posljednja 24 časa prešlo je 105 vozila, a na Pavlovića mosti šest .


Komunalna policija obišla je 12 lica i svi su bili na mjestu predviđenom za njihov boravak.


Policijska uprava Bijeljina izdala je 17 naloga za lica koja su kršili policijski čas.


Kol-centar je u prethodnim danima pomamagao u isporuci paketa, te ih je podijeljeno 135 licima koja su nepokretna ili se otežano kreću, a naknadno će biti uručeno još devet paketa.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram