Connect with us

Bosna i Hercegovina

Mektić: Salihović je nečastan čovijek

Published

on

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da je suspendovani glavni tužilac BiH Goran Salihović nečastan čovjek koji je “grubom greškom” Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH došao u Tužilaštvo BiH.

“Zbog te nepromišljene, grube greške VSTS-a Salihović je učinio što je učinio – uvukao kriminal i korupciju u Tužilaštvo BiH – da smo od toga dobili nesposobnu instituciju koja nije u stanju da se ozbiljno uhvati u koštac ni sa jednim koruptivnim predmetom”, izjavio je Mektić novinarima u Sarajevu.

Na najavu Salihovića da će tužiti Mektića zbog klevete, ministar bezbjednosti BiH je rekao da će uvažiti ono što Salihović kaže i otići kod ljekara, te javnost obavijestiti da li je bolestan ili nije.

“U jedno sam siguran, on je zdrav i pri punom razumu i umišljaju je sav kriminal i korupciju uvukao u Tužilaštvo BiH”, rekao je Mektić.

Ministar bezbjednosti je poručio da se pod hitno mora tražiti izlaz iz sadašnje situcije, jer “nepostojanje pravne države urušava i Ustav i zakone te udara direktno na slobodu i prava građana”.

“I izvještaj Stejt departmenta je prepoznao da je ključni problem u BiH to što nema adekvatne borbe protiv korupcije u pravosuđu i pravosudnim institucijama”, rekao je Mektić.

Salihović je, uoči ročišta pred prvostepenom Disciplinskom komisijom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH, najavio da će tužiti ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića zbog klevete.

Prema Salihovićevim riječima, Mektić iznosi laži i uvrede, te da takvi napadi predstavljaju urušavanje sistema.

Popularno