Početna Lifestyle Leskovačka mućkalica

Leskovačka mućkalica

0
0

Leskovačku mućkalicu poslužite toplu, a umesto hleba uzmite lepinje

Sastojci:

  • 1 kg svinjskog mesa od vrata
  • 200g svježe slanine (mesnate)
  • 5 glavica crnog luka
  • 10 pečenih paprika (isjeckane)
  • 500 g flaširanog paradajza iz zimnice
  • 2 glavice bijelog luka
  • tucana ljuta paprika
  • so, biber, biljni začin
  • 1,5 dl ulja

Priprema

1. Meso isijecite na kocke i začinite ga po ukusu i obmotajte slaninom. Stavite ga na roštilj da se malo ispeče, a ako nemate roštilj možete i na teflonskom tiganju da ga propržite.

2. Sitno isjeckajte crni luk i dinstajte ga na ulju dok ne dobije staklastu boju. U tako prodinstan luk dodajte pečene paprike, paradajz i bijeli luk i dinstajte dok ne ispari sva tečnost. U to dodajte meso, nalijte ga vodom i krčkajte dok se sve ne sjedini u kompaktnu masu.

3. Na kraju leskovačku mućkalicu presipajte u zemljanu posudu i  kratko je zapecite u rerni.

4. Kada je gotovo specijalitet zaljutite tucanom ljutom paprikom. Leskovačku mućkalicu poslužite toplu, a umjesto hleba uzmite lepinje.

 

Komentar

Preporučujemo

UPUTSTVO ZA PRAVLJENJE NAJBOLJEG PRVOMAJSKOG ROŠTILJA: Kako da tačno izračunate koliko vam mesa treba (FOTO)

Na roštilju možete da pečete praktično sve što poželite ipak, neke stvari su bolje od drug…