LEKARI ME ZAMALO UNIŠTILI, ALI ME SPASAO DEJAN STANKOVIĆ! Vilotić: Liga Evrope mi je bila važnija od tumora

Sa opakom bolešću borio se nekadašnji kapiten Crvene zvezde Milan Vilotić, kome je u avgustu 2010. ustanovljen maligni tumor i ko zna kako bi se sve završilo da se nije javio Dejan Stanković i zakazao operaciju

Stanković je u tim trenicima igrao za Inter i imao je razvijene kontakte po celoj Italiji, a upravo je zahvaljujući dobrim vezama omogućio Vilotiću da se za samo dve nedelje nađe na operacionom stolu.

- Otišao sam na preglede i doktori su mi postavili pogrešnu dijagnozu. Rekli su da je to bezazleno i da ne treba ništa da se dira. Šest meseci kasnije maligni tumor je izrastao u veličinu pesnice. Bolovi su bili nesnosni, nisam mogao da spavam, trenirao sam pod lekovima, ali sam bio zaluđen da moramo da ostvarimo dobar rezultat u kvalifikacijama za Evropu. Kada smo ispali iz kvalifikacija za Ligu Evrope, sedeo sam u svlačionici i shvatio da se pola utakmice ne sećam od bolova - rekao je Vilotić u intervjuu za Vajs, a potom se prisetio kako je Stankovićev poziv promenio sve.

U tom trenutku se pojavljuje Dejan Stanković kome ja nikada neću moći dovoljno da se zahvalim. On je napravio kontakt i omogućio da za dve nedelje budem na operacionom stolu u Bolonji, kod najboljeg ortopeda na svetu, profesora Maria Merkurija. Urađene su dve operacije. Prva od pet sati, i sledeći dan druga, od dva i po sata. Posle operacija Profesor mi je rekao 'Igraćeš ti meni fudbal i dalje'. U tom trenutku nisam razmišljao o fudbalu i nastavku karijere. Jedino mi je bilo bitno da ozdravim - rekao je Vilotić i nastavio:

Operacija je prošla odlično. Ja sam se oporavljao brže nego što se očekivalo. I već za četiri meseca sam bio u Italiji na kontroli, posle koje sam dobio dozvolu od Profesora Merkurija da mogu da nastavim da igram fudbal. Vratio sam se i igrao bolji fudbal nego pre toga. Najveći problem je bio da ubedim ljude u Zvezdi da sam spreman - otkrio je bivši reprezentativac Srbije.

Fudbaler koji se posle Crvene zvezde obreo u Švajcarskoj prisetio se i jedne scene iz kafane kada je do ranih jutarnjih sati ostao sa jednim od vođa navijača Partizana, popularnim Čegijem.

Ja sam okoreli navijač Crvene zvezde, ali sam uvek imao zdrav pogled na rivalstvo sa Partizanom. Nikada nisam davao neke izjave kako bi stvarao lažnu tenziju. Jedna od zanimljivijih situacija mi se desila kada sam sedeo u jednoj kafani. Bila su zauzeta samo dva stola. U jednom trenutku mi je prišao Čegi, vođa navijača Partizana, i pozdravio se sa mnom. Na kraju smo spojili stolove i ostali do jutra. Iskreno verujem da postoji više zdravog rivaliteta, ali sistem funkcioniše tako da je bolje plasirati i potencirati negativnu priču, oko bilo čega, pa samim tim i navijača - naveo je Vilotić manje poznate detalje iz svog života.

Ipak, ono što se obeležilo njegov boravak u Zvezdi bili su i sukobi sa trenerom Robertom Prosinečkim i saigračem Kristijanom Borhom.

- Moj karakter i energija odudarali su od energije koju nosi Prosinečki. Dobar trening i motivisana grupa su ključ uspeha. Igrači bi morali da znaju put kojim se ide, da znaju zašto su došli na trening. Meni je delovalo da u tom trenutku kod Prosinečkog se to nije znalo. Sve je kulminiralo oduzimanjem kapitenske trake. Odluka kluba mi je teško pala, ali sam je prihvatio i nisam pravio nikakve probleme. Sa ove vremenske distance smatram da je Zvezda iznad svih nas i da nije bilo na meni da isterujem pravdu ili ispravljam neke stvari - naveo je Vilotić i otkrio da je sukob sa Borhom počeo nakon poraza u derbiju od 2:0 i da su mediji preneli različita tumačenja tog događaja.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram