La Gazzetta dello Sport: Sastanak čelnika Intera i Rome oko Edina Džeke izgledao kao "hladni rat"

Dijamantu je sigurno najgore Fudbaleri Rome jučer su počeli pripreme za novu sezonu, a na ljekarskim pregledima pojavio se i bh. napadač Edin Džeko.

FOTO: sportsport.ba

Džeko se već nekoliko sedmica povezuje s prelaskom u Inter i mnogi su očekivali da će ovaj transfer biti završen prije početka priprema, ali se to nije desilo.


Bh. napadač došao je jučer na ljekarske preglede, ali nije bio raspoložen za priču s novinarima i fotografisanje s navijačima. Jasno je da i Džeko želi što prije da se sve to završi kako bi se fokusirao na pripreme.


Gazzetta dello Sport objavila je jutros da su čelni ljudi Rome i Intera jučer održali sastanak u Milanu, ali ponovo bez ikakvog napretka. Beppe Marrotta i Guido Fienga su pričali većinom o Džeki, ali pomaka nije bilo.


Kako prenose mediji na Apeninima sastanak je djelovao kao "hladni rat" odnosno nadmetanje čelnika Intera i Rome oko cijene za Džeku u kojoj se čini se itekako mimoilaze.


U Interu ne žele ništa rizikovati i raditi na silu, te su spremni da pregovori traju još neko vrijeme, dok u Romi ne odustaju od visoke cijene koju su postavili za Dijamanta. Gazzetta prenosi da je u ovom slučaju najgore Džeki jer se već sedmicama priča o njegovom odlasku u Inter.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram