Connect with us

Zabava

KUSTA I RAMBO BRANE BOJE SRBIJE na Art fudbalu u Moskvi!

Published

on

Srpska fudbalska umetnička reprezentacija učestvovaće na Svetskom fudbalskom prvenstvu za umetnike “Art fudbal”, koje će biti održano u Moskvi od 3. do 12. juna, na stadionu “Lokomotiva”. Žreb je odlučio da srpska selekcija igra u Grupi D sa Slovenijom, Izraelom i Italijom

U grupi A snage će odmeriti Rusija, Estonija, Koreja i Poljska. Grupu B čine Velika Britanija, Mađarska, Holandija i Paragvaj, a grupu C Rumunija, Kina, Argentina i Kazahstan.
Međunarodni fudbalski i muzički festival “Art fudbal” održava se po sedmi put u Rusiji, a postao je jedan od najznačajnijih svetskih sportskih i muzičkih događaja humanitarnog karaktera. Održava se u okviru projekta “Pod zastavom plemenitosti”, sa ciljem da se prikupe sredstva za lečenje teško bolesne dece.
Na ovom festivalu učestvuju reprezentacije 16 zemalja koje kroz muziku, kulturu i sport predstavljaju svoje zemlje.
Jedan od organizatora turnira Jurij Davidov je rekao da selekcije ne čine samo umetnici, muzičari i glumci, već i poznati fudbaleri. Očekuje se da će za ekipu Paragvaja igrati čuveni golman Hose Luis Čilavert, a da će mrežu Izraelaca braniti nekadašnji golman reprezentacije Sovjetskog saveza Aleksandar Uvarov. Bivši napadač “Moskve” Ektor Brakamonte pomagaće Argentincima.

– Imaćemo i dosta poznatih umetnika. Možda nemaju svi svetsku slavu, ali su svi veoma popularni u svojim zemljama. Među zvezdama svetskog nivoa biće srpski režiser Emir Kusturica, engleska pevačica Milian i lider nemačke pop-rok grupe ‘Fuls garden’ Peter Frojdentaler – dodao je Davidov.
Kako saznajemo u sportskom udruženju “Art fudbal” Srbije, srpska ekipa se još formira, ali na preliminarnom spisku putnika za Moskvu su glumci: Andrija Kuzmanović (kapiten), Viktor Savić, Aleksandar Radojičić, Ivan Jevtović, Nikola Glišić, Miloš Biković, Marko Gizdavić, Miloš Petrović, Luka Tabašević i reditelj Igor Miljković.
Od muzičari i pevača Srbiju bi trebalo da predstavljaju: frotmen grupe MVP Bane Lalić, frontmen Leksington benda Bojan Vasković, zvezda “Granda” Milan Mitrović, klavijaturista grupe IRIE FM Ivan Jevtić, di džej i pisac Danijel Čehranov, reper i di džej Marko Đurovski.
Za sada je izvesno i da će proslavljeni svetski i srpski režiser Emir Kusturica sigurno biti u timu na utakmici prvog kola.

Pošto propozicije to dozvoljavaju, srpska reprezentacija biće pojačana i profesionalcima, bivšim fudbalskim asovima – Nišom Saveljićem i Miodragom Anđelkovićem, a ukoliko mu obaveze to dozvole boje Srbije braniće i Dejan Petković Rambo.
Kako obećavaju organizatori u Moskvi, osim fudbalskog turnira, biće održan i bogat kulturni program.
– Svaka ekipa je obavezna da prikaže jednočasovni program, a to je takođe takmičarskog karaktera. Mi ćemo birati najbolje i uručivati specijalne nagrade. Inače, ove godine smo se upustili i u mali rizik – na istom terenu će se održavati fudbalske utakmice i kulturni događaji. Stadion ‘Lokomotiva’ se oduvek smatrao domaćim stadionom, pa se nadamo da će on i tokom održavanja festivala biti najatraktivnije mesto za žitelje Moskve. Ulaznice za festival nećemo prodavati, ulaz je besplatan. Ovaj događaj je podržan od strane Vlade Moskve, a novac za lečenje dece prikupljamo uz pomoć donacija. Na svakom događaju, stajaće kutije u koje svako može da ubaci novac u dobrotvorne svrhe – objasnio je Davidov.
Na teritoriji stadiona biće izgrađen i specijalni festivalski gradić, gde će biti predstavljene rukotvorine i nacionalne kuhinje, a takođe tu će se održavati i koncerti i izložbe umetničkih slika i fotografija. U bioskopu “Kosmos” biće prikazani i filmovi u kojima igraju glumci – učesnici festivala.
Očekuje se da će ovogodišnji festival posetiti najmanje 5.000 ljudi.
Na konferenciji za novinare održanoj u MIA “Rosija sevodnja” u Moskvi organizatori su rekli da je festival “Art fudbal” ruski projekat i da nema pandane u svetu.

(sputniknews.com/informer.rs)

Popularno