Connect with us

Banja Luka

Krupni otpad po ulici: Stari tepih bace nasred trotoara

Published

on

BANJALUKA – Osim pored kontejnera, nesavjesni pojedinci kabasti otpad ostavljaju gdje god stignu, što je slučaj i u Ulici braće Podgornika u Banjaluci, u kojoj su nesavjesni građani gomilu smeća ostavili nasred trotoara.

Otpad koji se ostavlja po cijelom gradu postao je dio svakodnevice, a u preduzeću “Čistoća” kažu da su nemoćni pred bahatošću nesavjesnih pojedinaca.

“Svakodnevno odvozimo ogromne količine kabastog otpada koje ostavljaju nesavjesni građani”, ističe Milan Plavšić, tehnički direktor “Čistoće”.

Prema njegovim riječima, ova ulica nije jedinstven slučaj i nema dijela grada gdje se ne baca kabasti otpad pored kontejnera, na ulicu ili trotoar.

Dodaje da su, uprkos akcijama čišćenja koje grad organizuje i upozorenjima i sankcijama Komunalne policije, ovakve stvari svakodnevna pojava.

Prolaznici su zgroženi ovakvim postupcima nesavjesnih građana iako ih to, kako kažu, uopšte ne iznenađuje i nije prvi put da se susreću sa ovim.

“Ogorčen sam ovakvim postupkom i ne mogu da vjerujem da neko može da ostavi stari tepih i jorgan nasred trotoara, ali nažalost, ne mogu reći da me to iznenađuje i nije prvi put da vidim nešto ovakvo”, kaže Banjalučanin Mario T., koji redovno šeta Ulicom braće Podgornika.

(Bojana Živanić)

Popularno