Connect with us

Nauka i tehnologija

KORISNICI ĆE DA FLIPNU OD SREĆE: Instagram je uveo OVE novitete i oni su NIKAD BOLJI!

Published

on

Instagram je napokon izbacio novitet koji su mnogi dugo čekali. Iako su sada postali ozbiljna konkurencija Snepčetu, ova društvena mreža ne dozvoljava da se skine sa trona.

Novi filteri koji krase Instagram vode se pod nazivom “Fejs filters”, a u pitanju su ilustracije koje vam omogućavaju da imate nos i uši kuce, pande, mace itd.

Još jedan novitet jeste i “hašteg stikeri” i “gumica za brisanje”.

Da biste koristili nove opcije, trebalo bi da ste aptejtovali Instagram i da vam se u donjem desnom uglu pojavio smajlić koji će vam otvoriti filtere za ilustracije. Što se tiče haštegova i gumice za brisanje, oni se nalaze u gornjem desnom uglu.

Gumicu možete koristi da izbrišete neki crtež koji ste napravili, a nije vam se svideo, ili da otkrijete tek neki deo slike. Da pojasnimo:

Napravite sliku, kliknite i držite malo duže kako bi se ceo ekran ispunio bojom, potom pustite i uzmite gumicu kojom možete da otkrijete delove fotografije ispod.

Da biste koristili novu opciju u Instagramu u gornjem levom uglu pritisnete kamericu, a onda u donjem desnom postoji smajlić koji vam otvoriti opciju i filtere koje želite da iskoristite.

Još jednu opciju koju nam nudi novi Instagram apdejt jeste “premotavanje” (engl. rewind). Ako volite da koristite “bumerang”, volećete i ovu opciju koja vam dozvoljava da snimate unazad na Instagramu. Nalazi se pored “bumerang” i “hends fri” alatkica.

(Srbija Danas)

 

Popularno