Connect with us

Regija

Kolinda Grabar-Kitarović: Ericsson Nikola Tesla je pogled u budućnost hrvatskog gospodarstva

Published

on

Agencija Anadolija

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je sa suradnicima kompaniju Ericsson Nikola Tesla prilikom čega je poručila kako je ova kompanija najveći razvojni i istraživački centar u Hrvatskoj i jedan od najvećih u Europi.

Predsjednica je pogone kompanije posjetila u pratnji Gordane Kovačević, predsjednice Ericssona Nikole Tesle, gdje se upoznala sa strategijom, načinom rada i projektima ove kompanije, kao i svim njezinim posebnostima.

Izjavila je kako je njezin posjet tvrtki Ericsson Nikola Tesla „bio pogled u budućnost hrvatskog gospodarstva i realnog sektora“.

„Ovo je kompanija koja se doista prilagođava uvjetima tržišta, ne samo u Hrvatskoj nego, općenito, na globalnoj sceni“, izjavila je.

Predsjednica je poručila kako je iznimno zadovoljna količinom novca koji se ulaže u razvoj inovacija i istraživanje, kao i načinom kojim se to radi, posebno kroz promociju prirodnih znanosti mladim ljudima kojima su vrata ove kompanije otvorena za posjete.

STEM (Science – Technology – Engineering – Maths) je budućnost i temelj razvoja svakog modernog društva, poručila je Grabar-Kitarović.

Kroz posljednje dvije godine u ovom poduzeću zaposleno je novih 748 stručnjaka iz Hrvatske, istaknula je, kao i činjenicu da je Ericsson Nikola Tesla „najveći razvojni i istraživački centar u Hrvatskoj i jedan od najvećih u Europi“.

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, poručila je kako je ovo najveća hrvatska ICT kompanija sa oko 3.000 zaposlenika. Posebno je istaknula razvojno-istraživački centar u kojem radi preko 1.200 zaposlenika i za kojega je ustvrdila kako je prepoznat po kvaliteti i rezultatima unutar globalne Ericssonove korporacije.

Posjeta poduzeću Ericsson Nikola Tesla svojevrsni je uvod putovanju Grabar-Kitarović u Švedsku koje će se ostvariti od 21. do 24. ožujka, a glavni naglasak tog posjeta bit će gospodarska suradnja, inovacije, tehnologija, STAM i hrvatsko-švedski odnosi.

Popularno