KOKAN MLADENOVIĆ SPOJIO NESPOJIVO: Emina i Milica završile u Šekspiru

Predstava „San ljetnje noći“ Vilijama Šekspira nakon 20 godina ponovo je na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu

FOTO: expresstabloid.ba

Koncept U drami „San ljetnje noći“, koja se dešava u ženskom zatvoru, hit „Limunada“ izvodi mlada glumica Isidora Simijonović

Predstava „San ljetnje noći“ Vilijama Šekspira nakon 20 godina ponovo je na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu.
Neobičan rediteljski koncept Kokana Mladenovića da u komadu 15 glumica zatvorenica i čuvarki igra engleski klasik dovoljno je sam po sebi intrigantan, ali se reditelj odlučio da sa scene nacionalnog teatra čujemo i hit Emine Jahović i Milice Todorović „Limunada“, pjesmu grupe Bon ami „Magla“ i nešto što zvuči ko prepjev Aerosmita.

-Svi muški likovi u komadu nastupaju s pozicije autoriteta, ponižavajući žene. Pošto su oni dovoljno upropastili svijet, vrijeme je za ženske priče – rekao Mladenović.

Autor originalne muzike je Irena Popović Dragović, a „Limunadu“ izvodi Isidora Simijonović.

– Oduvijek sam mislila da sam u prošlom životu imala nešto sa Šekspirom. I evo, sada se dokazalo… Ha-ha-ha-ha. Hvala reditelju Kokanu Mladenoviću što je baš pjesmu „Limunada“ izabrao da bude dio predstave „San ljetnje noći“. Jedva čekam da pogledam komad i da uživam u fenomenalnoj glumi, glumačkoj postavi i da čujem nečije izvođenje Eminine i moje pjesme – rekla je Milica Todorović za srbijanski Kurir.

Vijest je obradovala i njenu kolegicu.

– Emini je drago što pjesma „Limunada“ živi neki novi život. Ovo je dokaz da njena muzika nije samo komercijalna već da služi i teatru i Šekspiru – rekli su nam iz pres-službe pjevačice.

Nakon duže pauze, na pozornicu se u velikom stilu vraća Marija Vicković, a u podijeli su i Dušanka Stojanović Glid, Vanja Ejdus, Sanja Marković, Nina Nešković, Jovana Belović, Ivana Šćepanović, Danijela Ugrenović, Vanja Milačić, Bojana Bambić i Milena Đorđević.

Moderna muzika je na velika vrata u Narodnog pozorište ušla prije tri godine s predstavom „Narodna drama“. Glumica Sena Đorović igra kafansku pjevačicu i izvodi hitove Šemse Suljaković, Sinana Sakića, Dragane Mirković i Ane Bekute.

Kevinu Spejsiju očigledno je prijatno u Beogradu. Slavni glumac je u popodnevnim satima došao u hotel u kome je smešten, a na sebi je imao bermude, pa možemo da zaključimo da je obilazio znamenitosti Beograda. Da nije opterećen luksuzom, pokazuje i to što se vozio u prosečnom automobilu. Kasnije je ponovo napustio smještaj.

Podsjetimo, Spejsi je najavio da će doći na premijeru „Sna ljetnje noći“, čijoj je generalnoj probi prisustvovao.

Muzika Emine Jahović omiljena je i drugim rediteljima. Japanac Sugijama Cjoši, reditelj predstave „Balkanski špijun“, urađene po djelu Dušana Kovačevića, u produkciji teatra A la plas iz Tokija, koristio je njenu muziku da dočara život legendarnog Ilije Čvorovića.

-Oduvijek sam mislila da sam u prošlom životu imala nešto sa Šekspirom. I evo, sada se dokazalo. Hvala Kokanu- kazala je Todorović.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram