Connect with us

Auto moto

Kineski Great Wall zainteresovan za preuzimanje Fiat Chryslera

Published

on

Kineski proizvođač automobila Great Wall Motor zainteresovan je za preuzimanje dijela ili cijele automobilske kompanije Fiat Chrysler.

“Trenutno imamo u planovima akvizicije i zainteresovani smo za Fiat Chrysler”, izjavio je Rojtersu telefonskim putem predstavnik kompanije zaposlen u odeljenju za odnose s medijima, koji je želio da ostane anoniman.

Rojters je ranije objavio, pozivajući se na izvore, da su predstavnici Great Walla zatražili sastanak s predstavnicima Fiat Chryslera (FCA) s ciljem sastavljanja ponude za cijelu ili dio italijansko-američke automobilske grupacije.

Automotive News je objavio u ponedeljak da je Great Wall kontaktirao Fiat Chrysler kako bi izrazio interes konkretno za brand Jeep, citirajući e-mail predsjednika uprave Great Walla Wanga Fengyinga.

Izvršni direktor FCA Sergio Marchionne traži partnera ili kupca za sedmog najvećeg proizvođača automobila na svijetu koji će mu pomoći u upravljanju rastućim troškovima, usklađenosti s propisima o emisiji i razvoju tehnologije za električne i samovozeće automobile.

(Seebiz.eu)

Popularno