Početna Sport Ostali sportovi Karabatić najbolji rukometaš svijeta

Karabatić najbolji rukometaš svijeta

0
0

Francuz Nikola Karabatić proglašen je najboljim rukometašem svijeta za 2016. u izboru Međunarodne rukometne federacije (IHF).

Karabatić je postao prvi rukometaš koji je ovu nagradu osvojio tri puta nakon što je slavio 2014. i 2007. godine. Po dva puta nagradu za najboljeg igrača svijeta osvajali su Ivano Balić (2003, 2006), Danac Mikkel Hansen (2011, 2015) i Rus Talant Dušebajev (1994, 1996).

U izboru za najboljeg rukometaša sudjelovali su rukometni stručnjaci, novinari i navijači, a Karabatić je uvjerljivo osvojio prvo mjesto.

Drugi je bio Nijemac Andreas Wolff, treći Danac Mikkel Hansen, hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak je zauzeo četvrtu poziciju, dok je Norvežanin Sander Sagosen bio peti.

U ženskoj konkurenciji nagrada je pripala Rumunjki Cristini Neagu koja je također treći put proglašena najboljom nakon što je pobijedila 2010. i 2015. Drugo mjesto osvojila je Norvežanka Nora Mork, a treća je bila Holanđanka Nycke Groot.

Nagradu za najboljeg trenera osvojio je Francuz Didier Dinart, dok je za najboljeg trenera ženske ekipe izabran Islanđanin Thorir Hergeirsson.

Komentar

Preporučujemo

Ragbista poslao sudiju u bolnicu, prijeti mu doživotna suspenzija

Užasna i potresna slika dolazi nam sa juniorskog Kupa Francuske u ragbiju, onakva kakvoj n…