KAO KREZ Bakir Izetbegović je milijarder, najbogatiji je čovek u državi! Postoji tajni plan da kupi celu BiH!

Politički analitičar Žarko Papić izneo je niz šokantnih činjenica na račun Bakira Izetbegovića.

Politički analitičar Žarko Papić, izneo je niz optužbi na račun Bakira Izetbegovića u političkom magazinu "Acta" na Alfa televiziji.

On se, između ostalog, osvrnuo i na izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o njegovom "siromaštvu" te skorom odlasku na biro rada.

"Bakirova rečenica da će otići na biro rada je do te mere neukusna, banalna, arogantna, ruganje ljudima koji su na birou. Bakir Izetbegović je, prema mnogim procenama, ne mojim, nego stranim, neću pominjati ambasade, milijarder. Jedan od onih 92 milijardera. Odakle taj novac? Setite se, na vašoj televiziji emitovala se humanitarna pomoć u Istanbulu, supruga Alije Izetbegovića, koja tu aktivnost vodi, deli i onda kaže: "Jedna vreća za mog Bakira", to je skoro anegdotski detalj", podsetio je Papić.

"Ogromne pare koje su stizale u BiH u toku rata za humanitarnu i vojnu pomoć iz arapskih zemalja ne zna se gde su", istakao je Papić, naglasivši da se ipak može pretpostaviti da nisu u Bosni i Hercegovini, nego u arapskim bankama.

"Je li moguće, pravim ekonomsku procenu, logičnu, taj arapski kapital koji se ulaže u hotele ili ono čudo na Marindvoru, onaj veliki tržni centar, pa otkud BiH "Investment bank", ko je stvarni vlasnik toga? Je li to neko pere od onog što je ostalo ukradeno za vreme rata od Armije BiH ili od pomoći. Sad se vraća kao nečija svojina. Definitivno, sem vulgarnosti i bezobrazluka, Izetbegović je jedan od najbogatijih, ako ne i najbogatiji čovek u BiH", zaključio je Papić.


Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram