Kako napraviti domaći sladoled

Ne samo da ćete ga s lakoćom pripremiti kod kuće, već će vas ugodno iznenaditi i okus kakav se ne nudi u prodavnicama. Vrlo je lagan, kremast i osvježavajući.

FOTO: N.N



Potrebni sastojci:


300 ml slatkog vrhnja


1 kašika usitnjene metvice


60 g šećera u prahu


2 vanilin šećera


2 kašike naribane limunove kore


60 ml limunovog soka


400 ml tečnog jogurta


Način pripreme:

Slatko vrhnje umutite, ali ne do kraja. Dodajte metvicu, šećer u prahu, vanilin šećer, limunovu koricu i limunov sok. Sve lagano izmiješajte, pa dodajte jogurt.


Sladolednu smjesu izlijte u odgovarajuću posudu za duboko zamrzavanje i ostavite je u zamrzivaču preko noći.


Posluživanje

Grabilicom za sladoled ili kašikom vadite sladoled i poslužite ga s voćnim prelivom po želji.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram