Connect with us

Svijet

Kako je ruski predsjednik damama čestitao 8. mart (VIDEO)

Published

on

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je ženama 8. mart sa stihovima Konstantina Balmonta.

Šef ruske države se obratio svim ženama Rusije sa tradiconalnom čestitkom povodom međunarodnog dana žena, naglasivši nežnost, brigu i duševna stvojstva Ruskinja.

– Vi popunjavate sve svojom ljepotom i životnom energijom, grijete ga nježnošću i velikodušnošću, stvarate atmosferu topline, gostoprimstva, harmonije. Kod vaše brige o djeci i unucima, o svojoj porodici nemate odmora. Mi često govorimo: kako sve uspijevate? Međutim, glavno je mi vas volimo i cijenimo – rekao je Putin.

Predsjednik Rusije je naglasio da nije čudno da su muškarci vijekovima posvećivali ženama muziku, stihove i podsetio na stihove pjesnika Konstantina Balmonta o ženama, prenosi “Sputnjik”.

„Žena je sa nama kada se rađamo,

Žena je sa nama u našem posljednjem času,

Žena je naše znamenje kada se borimo,

Žena je radost kada otvorimo oči“.

– U ženi tražimo i uvijek nalazimo sve: i nadahnuće i utjehu. Žena — izvor našeg sopstvenog života i njen nastavak kroz djecu. Međutim, i žene se nadaju na našu mušku podršku. Mi ćemo se toga sjećati. I ne samo danas. Radićemo sve da naše voljene budu okružene pažnjom i brigom kako bi se često smijale – naveo je ruski lider u svojoj čestitki, i poželio ženama zdravlje, uspjeh, radost i sreću.

Popularno